Та колеги проблема е следния: мой приятел реши да слага диоди за осветление на уредите и нещо се прецака сега оборотомера и малките уреди не светят,някой да има представа за какво става въпрос и поправимо ли е.Колата е 156 2.4
Известие
Collapse
No announcement yet.
Оборотомера и малките уреди не светят
Collapse
X
-
Оборотомера и малките уреди не светят
Тагове: Няма
-
предпазителите са здрави,а за диодите немога да кажа дали е спазена посоката,но и с обиновенните лампички пак не иска да свети
Comment
-
Най-вероятно сте изгорили нещо по управлението на силата на светене на уредите, което е на платката на километража. Ако няма нищо видимо, може би най-добре ще е да се смени самият километраж, или поне платката му. Вероятно ще може и да се ремонтира в някой сервиз за електроника. Аз лично бих го сменил.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
ами видимо няма нищо всичко е ОК,той само километража свети оборотомера и уредите-не
Comment
-
-
Comment
-
Доколкото си спомням схемата, управлението на силата на светене е по "маса", така че пак има риск да е изгърмяло нещо по платката. Дано да не е де. Най-доброто в случая е да сте покривили някой пин на буксата, или да е скъсан кабел.
Нямате ли някой друг километраж само за проба? Поне да е ясно къде да се копае.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
Comment
-
да пробвахме с моите и светят няма проблеми,само че моите са от "черните" незнам дали има значение,защото те нали постоянно светят и дори и без да са вкл. фаровете
Comment
-
Значи проблемът 100% е в платката на километража.
А това дали светят постоянно зависи от окабеляването, не от уреда. Аз бях с бели и ги смених с черни - светеха си само на фарове. За да светят постоянно се наложи малка преправка по жиците166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
Comment
-
всичките са проверени колега,а и километража свети предполагам че ако беше бушон и той нямаше да свети
Comment
Comment